Woning ’t Huis als thuis

is een door ouders gestart wooninitiatief op het terrein van de zorginstelling Swetterhage te Zoeterwoude.


V

Over ons

Waarom dit ouderinitiatief ?

 • We wilden voor onze kinderen een plek realiseren met de professionele zorg en begeleiding die aansluit op hun noodzakelijke intensive zorg- en begeleidingsbehoefte.
 • Omdat kleinschalig wonen voor deze jonge mensen niet alleen gewenst maar ook noodzakelijk is.
 • Omdat wij als ouders zelf zeer betrokken willen blijven bij de verzorging en begeleiding van onze kinderen.
 • Omdat wij zelf betrokken willen zijn bij het practische reilen en zeilen in de woning, Zoals huishoudelijke zaken, financiën, enz.
 • Omdat we zelf de keuzes willen maken die noodzakelijk zijn en daarbij het belang van de kinderen kunnen laten prefereren.
 • Omdat we in alles wat onze kinderen aangaat inspraak willen blijven houden, ook als het gaat om eventuele nieuwe huisgenoten en verzorgend personeel.
 • Omdat wij zelf, samen met begeleiders, in de woning van onze kinderen een sfeer willen creëren en behouden, waar onze kinderen zich goed in voelen en waar wij ons als ouders in herkennen.

Onze visie is :

 • De kinderen staan altijd centraal.
 • Ouders laten hun kind niet los, maar houden het anders vast.
 • Ouders geven de zorg niet uit handen maar delen de zorg.
 • De zorg: gewoon waar kan, speciaal waar nodig.
 • Denken en handelen in mogelijkheden, niet in beperkingen.
 • Nauwe samenwerking als team van ouders en begeleiders, in wederzijds respect en erkenning voor elkaars positie en deskundigheid.

 

 

De Woning

De Woning

De woning staat op het terrein van Swetterhage, een leefgemeenschap voor verstandelijk beperkte mensen van de zorgaanbieder Gemiva/ SVG in het dorp  Zoeterwoude ( bij Leiden), midden in het Groene hart van de Randstad.

Deze plek biedt overzichtelijkheid, rust, de ruimte en veiligheid die onze kinderen nodig hebben.

De woning staat op loopafstand van het centrum van het dorp en in de directe omgeving kan naar hartenlust gefietst en gewandeld worden.

Na de eerste 10  jaren van dit ouderinitiatief een enigszins verouderde bungalow op hetzelfde terrein ter beschikking te hebben gehad konden we, in nauwe en prettige samenwerking met
Gemiva /SVG,  in Juli 2013 een volledige nieuwbouw woning in gebruik nemen
Deze drie verdiepingen tellende woning biedt ruimte voor 7 jonge mensen, met ieder een eigen ruime zit- slaapkamer met de benodigde sanitaire voorzieningen.
Op de begane grond zijn de gemeenschappelijke ruimten ingericht, zoals een ruime woonkamer, eetkamer en keuken.
Rondom de woning (3 zijden) is een ruime tuin met groenvoorzieningen, zitjes, speel/ bewegings toestellen enz.
Naast de woning is er een aangebouwde ruime schuur waarin de bewegings apparaten zoals skelter, fietsen enz. veilig en droog kunnen worden opgeslagen.
Deze woning en geïnstalleerde apparatuur  voldoet aan alle moderne eisen.

 

Foto'sDe bewoners

Victor

MAX

NATHAN

NINA

TJAKKO

DENISE

't huis info

't huis info

Hieronder kunt u onze nieuwsbrieven downloaden.


Om PDF-bestanden te bekijken heeft u een pdf-reader nodig. Er zijn verschillende (gratis) readers verkrijgbaar en vaak is een reader standaard bij het besturingssysteem op de computer geïnstalleerd.

 

Nieuws

Nieuws

Vakantie 2017

De jongeren hebben genoten van een lang weekend van 16-19 juni 2017. Tjakko, Erik en Max zijn in een vakantiehuis in Ouddorp geweest en Nathan, Nina en Victor in een vakantiehuis in Oosterhout. Deze vakantie is mogelijk gemaakt door donaties van het Fonds 1818 en het Fonds verstandelijk gehandicapten, waarvoor onze hartelijke dank. Tevens hebben ouders en onze stichting financieel bijgedragen

Ipads voor de jonge bewoners van ‘t Huis

De Stichting ’t Huis als thuis heeft twee Ipads kunnen aanschaffen voor de jonge bewoners van ’t Huis dankzij een forse donatie van het Consultancy bedrijf BEROUND. Op 21 Oktober jl. zijn de Ipads overhandigd door Joeri Kraaijestein, managing partner van BEROUND, aan de voorzitter van de Stichting Martin Kraaijestein.

De jongeren van ’t Huis kunnen op hun eigen niveau leren en plezier beleven aan een iPad. Ipads bieden een legio aan mogelijkheden om op elk gewenst niveau spelletjes te doen, puzzels te maken, muziek te luisteren of naar filmpjes te kijken. Voor de bijzondere jongeren van ’t Huis, met hun ernstige beperkingen, kan een iPad onder begeleiding een fijn tijdverdrijf zijn of een leerzaam moment bieden.

Het bestuur van de Stichting bedankt het bedrijf REBOUND voor deze prachtige gift.

Contact

Contact

Representatieve ouders
Jan Ravensbergen
Bosuilstraat 3
2333 VD   Leiden

Telefoon 071 541 89 25
E-mail ouders@thuisalsthuis.nl

Bank nummer NL20INGB0004253983

Aanmelden Nieuwsbrief

* indicates required